AUTOSCHADE WAT NU?

1.

Autoschade formulier invullen

Heeft u schade aan uw auto? Of heeft u met uw auto schade veroorzaakt? Vul het schadeformulier altijd direct in. Dit gaat als volgt:

 • Vul de voorkant van het formulier in samen met de andere betrokkene(n).
  Doe dat zo zorgvuldig mogelijk en maak een duidelijke situatieschets
 • Maak indien mogelijk foto’s van de schade aan uw auto
 • Noteer de naam- en adresgegevens van eventuele getuigen
 • Zorg dat de betrokkene de voorkant van het schadeformulier ook ondertekent
 • Iedere betrokkene krijgt vervolgens één van de exemplaren
 • Vul vervolgens de vragen op de achterkant in

2.

Bel autoschade Roskam

Neem meteen contact op met het Autoschade Roskam B.V. schadeteam
0341-204747. U kunt ook online uw schade aanmelden via info@autoschaderoskamwinkoop.nl . We nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. Heeft u direct hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met de Alarmcentrale die op uw groene kaart vermeld staat. Uw auto kan u dan laten afslepen naar Autoschade Roskam B.V..

3.

Langs rijden met uw schade

Na uw telefonische schademelding bij ons kunt u op dezelfde of de eerstvolgende werkdag bij ons terecht voor een intake op kantoor aan de Hoenderweg 7, 3851 RZ Ermelo. Door uw telefonische schademelding beschikken wij al over enkele gegevens van u, uw voertuig en de opgelopen schade voorafgaand aan de intake.

U vertelt ons wat er aan de hand is. Wanneer u zich bij het kantoor meldt, nemen we uw persoonlijke gegevens en de gegevens van uw voertuig door. Indien u het schadeformulier nog niet heeft ingevuld, dan doen we dit samen met u en melden we de schade bij uw verzekering. Zorg er daarom voor dat u de volgende gegevens bij u heeft:

 • Groene kaart (hierop staat uw polisnummer van de verzekering vermeld)
 • Kentekenpapieren (deel 1A en 1B). Vanaf 2014 is dit de kentekenpas
 • Europees Schadeformulier. Heeft u deze niet meer in uw bezit, dan kunt u deze hier downloaden

4.

Afspraak inplannen

Autoschade Roskam B.V. kijkt samen met u of het veilig is om door te rijden, zodat we de schade kunnen inplannen wanneer het u schikt. Ook bespreken we de mogelijkheid van een leenauto of haal en breng service. Indien de schade niet meer rijdbaar is gaan we direct met de schade aan de gang, zodat u zo snel mogelijk weer de weg op kunt.

5.

Verzekering inlichten

Een van de eerste stappen die mensen vervolgens nemen is de schade claimen bij de verzekering. Dit is niet altijd een goed idee, omdat het verhalen van de kosten bij de verzekering in veel gevallen gevolgen heeft voor de premie die je moet betalen. Door het claimen van schade val je terug in de schadevrije jaren, dit zorgt ervoor dat je zakt op de bonus/malusladder en daardoor vermindert de korting en gaat de premie omhoog. Het is dus belangrijk om precies te weten wat de gevolgen voor jouw premie zijn wanneer de schade geclaimd wordt.

Autoschade Roskam B.V. kan u helpen met een juiste schatting van de kosten zodat u zelf uw verzekeraar kunt bellen om te overleggen of dit verstandig is om de schade te claimen of deze toch zelf te betalen.

Bel dé autoschade specialist in Ermelo en omstreken!

0341-204747