HET SCHADEHERSTEL PROCES IN BEELD

SCHADE INTAKE

Schade aan uw auto is nooit een prettige aangelegenheid. Naast de financiële kwestie is er ook een hoop papierwerk waar u niet op zit te wachten.

Gelukkig heeft u gekozen voor Autoschade Roskam B.V., waarbij u als klant optimaal ontzorgd wordt. Autoschade Roskam B.V. is partner in business van particulieren, verzekeraars en Leasemaatschappijen en wij stellen alles in het werk om u te zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Tijdens dit eerste gesprek wordt de schade aan uw auto vastgesteld, de duur en de kosten van de reparatie bepaald. Wij regelen alles voor u met de verzekeraar en zorgen ervoor dat u weer snel op weg kunt.

SCHADE TRAJECT IN GANG ZETTEN

Vervolgens wordt er een officieel schaderapport opgesteld. Autoschade Roskam B.V. stemt op basis van dat rapport de te verwachten kosten af met de betalende partij. Dit kan u, de eigenaar van de auto zijn, maar ook een lease- of verzekeringsmaatschappij.

Na toestemming wordt er een afspraak ingepland voor het herstel. Afhankelijk van uw wensen en/of de afspraken met de lease- of verzekeringsmaatschappij zorgen wij tijdens de reparatieperiode voor vervangend vervoer.

Ons wagenpark van vervangend vervoer is volledig afgestemd op uw wensen. Zo bieden wij u onder andere een klasse A, B of C auto of een bedrijfswagen.

1.

Auto wassen voor herstel

Om netjes aan uw auto te kunnen werken en alle beschadigingen goed in beeld te krijgen wordt uw auto gewassen alvorens hij de werkplaats in gaat.

2.

Demontage

In de demontage afdeling worden de beschadigde onderdelen gedemonteerd.
Naast het herstellen van onderdelen, door middel van plaatwerken en/of uitdeuken, vervangen wij indien nodig ook plaatdelen.

Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging worden de benodigde onderdelen vervangen of gericht. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld.

3.

Voorbewerking

Na de plaatwerkerij, gaat de auto naar de voorbewerking. Hier wordt de auto netjes afgeplakt en de vervangen of herstelde delen voorbewerkt en strak gemaakt om gespoten te worden. Om de lak haar originele eigenschappen en duurzaamheid te laten behouden, wordt een speciale primer aangebracht waardoor de nieuwe lak zich volledig hecht. Deze primer wordt gedroogd met behulp van infrarood lampen. Als de primer uitgehard is worden de delen opnieuw stofvrij gemaakt en zeer nauwkeurig afgeplakt.

Autoschadeherstel Ermelo
4.

Spuiten

Autoschade Roskam B.V. beschikt over 2 moderne spuitcabines waar de juiste delen van de auto voorzien worden van een nieuwe laklaag. Met behulp van de modernste technieken bepaalt een van onze lakspecialisten de juiste kleur van uw auto. De goede kleur wordt vervolgens voor u gemengd. Met innovatieve spuittechnieken wordt de nieuwe laklaag aangebracht op de voorbewerkte delen. De atmosfeer in de spuitcabine is erop geënt de nieuwe laklaag perfect glanzend op te laten drogen.

Autoschadeherstel Ermelo
5.

Montage

Na het drogen worden de onderdelen weer gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een anti-corrosie middel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats. Uw auto begint steeds meer op uw auto te lijken voordat u schade had.

Autoschadeherstel Ermelo
6.

Nacontrole

Om uw auto helemaal gereed te maken wordt deze gereinigd. Zowel de buiten- als binnenkant worden grondig gereinigd waardoor de auto er weer als nieuw uitziet. Bij de allerlaatste kwaliteitscontrole wordt uw auto beoordeeld aan de hand van een uitvoerige checklist. Wanneer uw auto na deze controle is goedgekeurd wordt er contact met u opgenomen.

7.

Aflevermoment

Als u uw auto ophaalt dan krijgt u van ons een afleverpakket mee. Dat afleverpakket bestaat uit een garantiebewijs van de BOVAG, waarmee u 4 jaar garantie heeft op de herstelde schade. Tevens krijgt u een uitdraai mee van het schaderapport. Eén van onze schade-experts zal met u de auto nalopen en het herstelproces toelichten.

Bel dé autoschade specialist in Ermelo en omstreken!

0341-204747